Kristiansund kammerkor

koret_2014

Kristiansund kammerkor øver hver onsdag kl. 19.00 i Nordlandet Kirke. Repertoaret varierer fra storslått kammermusikk til visesang. Vi er tilsluttet norsk korforbund og har ca 39 faste medlemmer, med sangere også fra tidligere Fosnafolk og Ensemble Dali. Ved større konserter inviteres utvalgte sangere fra andre kor. Foruten amatører, har koret også medlemmer med musikerbakgrunn.

I de siste 15 årene har koret hovedsakelig fremført musikklitteraturens store verker for kor, solister og orkester. Vi engasjerer profesjonelle musikere og solister til disse fremføringene.

Vi samarbeider også med Kristiansund Kirke Kunst Kultur Festival - KKKK, en festival på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå.

Vår dirigent

Korets kunstneriske leder og dirigent er kantor Peder A. Rensvik. Han var også i 26 år kunstnerisk leder og dirigent for Kristiansund symfoniorkester, stifteren av operaen i Kristiansund og i mange år operaens kunstneriske leder.

Korets repetitør / akkompagnatør er Margaret Rensvik, utdannet pianist og sanger fra Royal Academy of Music i London. Hun har blant annet hatt oppdrag for BBC og NRK, deltatt som akkompagnatør ved plateinnspillinger, vært repetitør ved Operaen i Kristiansund og ellers gitt en lang rekke konserter i Midt-Norge. Hun har også lang erfaring som kordirigent.

Styret 2015

Astrid Helgheim